versiune BETA

UNIREA DEJ – FC UNIVERSITATEA CLUJ

UNIREA DEJ 0 - 4 FC UNIVERSITATEA CLUJ
02 Sep 2017 - 17:00Dej, Stadionul Municipal

Revirimentul “studenților”. Unirea Dej – “U” Cluj 0-4

Echipa noastră a uitat pasul greșit din prima etapă și a obținut prima sa victorie din Liga 3 la capătul unui meci pe care l-a avut la discreție.

Cu un prim “11” în care s-au regăsit o serie de nume noi, pe un gazon netuns, care a îngreunat construcția, Lemac a avut prima ocazie a partidei în minutul 4, când l-a luat la țintă pe portarul Szekely cu un șut din interiorul careului. Mai târziu, Dinu a fost salvat de bară după lovitura liberă executată de Nalați, aceasta fiind, de altfel, singura replică notabilă oferită de gazde pe întreaga durată a întâlnirii de la Dej (12). “Studenții” aveau să deschidă scorul la următorul lor atac, finalizat simplu de Goga, cu un șut pe centrul porții (14). Rând pe rând, Takacs, din nou Goga, Hațiegan și Giurgiu (ultimului fiindu-i refuzat un penalty clar, după ce a fost agățat în careu de Szekely, însă a fost avertizat pentru o simulare inexistentă) au trecut pe lângă majorarea avantajului, însă rezultatul s-a menținut neschimbat până la pauză. O primă repriză dominată de “U”, dar umbrită de un arbitraj pe alocuri tendențios, în care mai multe faze simple au fost judecate eronat de “centralul” Cristian Moldoveanu.

Universitatea Cluj a fost de neoprit în partea secundă. Goga a realizat “dubla” imediat după revenirea de la cabine, driblându-l pe Szekely înainte să finalizeze (48), iar Greu a trecut și el pe lângă gol, însă balonul trimis de aceasta a fost respins de pe linia porții de către unul dintre fundașii Unirii (51). Hațiegan a făcut fără emoții 3-0 (53), în timp ce Goga a închis meciul, de această dată cu o elegantă lovitură de cap, în urma unei centrări din banda dreaptă (72). S-a terminat 4-0, iar următoarea partidă oficială a “alb-negrilor” este programată abia peste două săptămâni, la Tășnad, dat fiind faptul că sâmbăta viitoare ei vor sta.  

Prestația și atitudinea elevilor săi l-a încântat pe antrenorul Marius Popescu.

“După sincopa din prima etapă, astăzi băieții au reacționat pozitiv și țin să îi felicit. M-a mulțumit jocul, atitudinea arătată, toate acestea în niște condiții ușor atipice, iarba fiind destul de mare. I-am evidențiat pe jucătorii noștri experimentați, pentru că ei dau tonul întotdeauna, dar, pe de altă parte, redescoperim fotbaliști cărora le-am dat încredere și care încep să confirme la “U” Cluj. Este un prim pas spre îndeplinirea obiectivului. Sper să creștem de la săptămână la săptămână, să facem jocuri la fel de bune. Le mulțumim suporterilor care au fost alături de noi la Dej și ne dorim să îi răsplătim cu victorii și evoluții reușite și în meciurile viitoare”, a declarat “Papi”, pentru fcuniversitateacluj.ro, la finalul întâlnirii.

 

UNIREA DEJ – “U” CLUJ 0-4 (0-1)

Au marcat: Goga (14, 48, 72), Hațiegan (53)

Unirea Dej: Szekely – Alexandru, Udi, Kovacs, Plăian – Nalați, Blaj – Ferhaoui, Graur, Itu – Bogdan

“U” Cluj: Dinu – Takacs, Abrudan, Cordoș, Manu – Giurgiu (86, Onicaș), Micaș – Greu (65, Ursu), Goga (86, Lemnaru), Lemac (74, Hîmpea) – Hațiegan

Stadion: Municipal (Dej)

Teren: netuns

Spectatori: 1.000

Foto: Silviu Cristea