versiune BETA

FC Universitatea Cluj – Sticla Arieșul Turda

FC Universitatea Cluj 3 - 0 Sticla Arieșul Turda
07 Apr 2017 - 20:00Cluj Arena, Cluj-Napoca

Derby adjudecat. “U” Cluj – Sticla Arieșul Turda 3-0

“Studenții” s-au desprins la 9 puncte de principala urmăritoare, după victoria obținută în fața acesteia, vineri seară, pe Cluj Arena.

Disputată în nocturnă, pe o vreme capricioasă pentru această perioadă a anului, partida a debutat cu reluarea acrobatică a lui Seck, titular în premieră după transferul la “U”, dar Ursu s-a întins și a respins în corner (12). Presiunea la poarta acestuia a crescut treptat, Giurgiu nimerind bara (25), iar Rogozan a marcat, însă reușita sa a fost anulată din cauza unui ofsaid (28). A fost momentul care a anunțat deschiderea scorului, căci Goga a înscris două minute mai târziu. N-a fost să fie, în schimb, seara lui Seck, senegalezul ratând o dublă-ocazie (32), dar colegul său din atac, Hațiegan, a majorat avantajul cu un șut din careul mic (39).

“Șepcile roșii” au stat în jumătatea adversă și în partea a doua, au avut inițiativa, și-au creat ocazii, dar, pe alocuri, jocul nu s-a legat la fel ca până acum. Drept dovadă, ultimul gol al meciului a venit abia pe final și i-a aparținut lui Manu (84). Introdus pe parcursul părții secunde, Lemac s-a jucat cu ocaziile în ultimele secvențe, iar tabela a rămas neschimbată.

Antrenorul “Șepcilor roșii”, Marius Popescu, a admis că elevii săi încep să resimtă oboseala, dar, cu toate acestea, a subliniat că așteaptă mai mult din partea fiecăruia.

“Am jucat până acum peste 20 de meciuri, amicale și oficiale, se vede o ușoară oboseală a băieților. Am obținut o victorie importantă, chiar dacă am avut momente bune și mai puțin bune în joc. Aștept mai mult de la Seck, însă el e în faza de adaptare, încearcă să înțeleagă filosofia mea de joc. Altfel, e un tip muncitor, talentat și extrem de serios. Sunt momente și momente, nu poți să evoluezi mereu extraordinar. El și-a făcut treaba, dar putea mai mult de-atât. La fel și Hațiegan sau Rogozan. Lotul este numeros, fiecare jucător își așteaptă rândul. Lemac s-a lovit săptămâna trecută la arcadă, n-a avut o dispoziție prea bună. Am oscilat, am avut perioade bune, după care am pierdut din organizare. Vremea s-a schimbat brusc, după câteva antrenamente la 20 de grade, astăzi (vineri, n.red) am jucat la 4 grade și a plouat. Sigur, asta nu e o scuză. Vreau mai mult de la echipă, vreau să fim din nou la acel nivel pe care l-am atins timp de două luni. Am ratat mult, dar acolo face diferența valoarea individuală a executantului. Până la urmă, ne-am atins scopul și asta e cel mai important lucru”, a declarat “Papi”.

Pentru echipa noastră urmează sâmbătă, la ora 15:00, întâlnirea de la Gherla, cu Olimpia.

 

“U” Cluj – Sticla Arieșul Turda 3-0 (2-0)

Au marcat: Goga (30), Hațiegan (39), Manu (84)

Stadion: Cluj Arena

Teren: bun

Spectatori: 1.700

“U” Cluj: Pop – Budăcan, Abrudan, Ionescu, Hîmpea (77, Salcău) – Giurgiu, Rogozan (61, Fizeșan) – Takacs, Hațiegan (46, Manu), Goga – Seck (46, Lemac)

Antrenor: Marius Popescu

Sticla Arieșul: Ursu – Tot, Curta, Soporan, Szakacs – Silaghi, Kopandy, Savu, Cocoară – Mărie, Moldovan

Antrenor: Artur Podar

 

Foto: Cristian Cosma / Upfoto.ro