versiune BETA

FC UNIVERSITATEA CLUJ – FC LĂPUȘUL TÂRGU LĂPUȘ

FC UNIVERSITATEA CLUJ 8 - 0 LĂPUȘUL TÂRGU LĂPUȘ
17 Iun 2017 - 18:00Cluj Arena

Cu un pas și jumătate în Liga a III-a. “U” Cluj – Lăpușul Târgu Lăpuș 8-0

“Studenții” sunt mai aproape de Liga a III-a după victoria clară pe care au bifat-o sâmbătă, în manșa tur a barajului de promovare.

În ciuda ploii mărunte și reci care s-a abătut peste oraș la ora jocului, cel mai important meci  al sezonului de pe Cluj Arena s-a jucat într-o atmosferă electrizantă. Peluza Șepcile Roșii a desfășurat un banner imens cu mesajul “Viață în alb și negru, plină de culoare”, coregrafia fiind completată cu sute de steaguri pe două bețe inscripționate cu simbolul “U”, în timp ce spectatorii de la Tribuna a II-a au cântat în multe momente la unison cu ultrașii. Pe teren, Lemac a deschis scorul cu un șut din careul mic, după “assist-ul” lui Hîmpea, cel din urmă majorând avantajul, mai târziu, cu o lovitură de cap. Imediat, Lemac a semnat “dubla”, în timp ce finalul primei reprize i-a aparținut “veteranului” Dorin Goga. Mai întâi, el a zguduit transversala (43), apoi a transformat perfect o lovitură liberă de la marginea careului și tot el a stabilit rezultatul pauzei după numai un minut.

Oaspeții au replicat în startul părții secunde, prin Satmari, care s-a pripit în fața lui Man (52), dar jocul s-a mutat repede la poarta oaspeților, unde Lemac, Giurgiu și Goga, ultimul cu o nouă bară, s-au intrecut în ratări. Până la urmă, Takacs a dus scorul la 6-0, finalul partidei aparținându-i omului meciului, Dorin Goga, autor al unei “duble”.

“A părut ușor din exterior, dar a fost un an greu pentru noi, o spun sincer. Victoria de astăzi a fost concludentă, am făcut un joc bun și îmi felicit băieții pentru dăruire. Suntem la un nivel profesionit în ceea ce privește nivelul antrenamentelor, recuperarea jucătorilor, nu cred că sunt diferențe majore între “U” Cluj și echipele din Liga I, din acest punct de vedere. Copiii care au venit aici au dovedit că merită să joace pentru această echipă, lângă niște fotbaliști experimentați, cu sute de meciuri pe prima scenă. Mulți dintre ei s-au dezvoltat și au progresat. “Veteranii” Universității Cluj (Abrudan, Giurgiu, Goga, Păcurar, n.red) sunt determinanți din toate punctele de vedere, iar acest detaliu îi obligă pe cei mici să dea totul pentru “U”. Clubul, cu tot ceea ce înseamnă el, a evoluat exemplar în acest an”, a declarat antrenorul “Șepcilor roșii”, Marius Popescu, după meci.

Returul barajului de promovare în Liga a III-a este programat sâmbăta viitoare.

“U” CLUJ – LĂPUȘUL TÂRGU LĂPUȘ 8-0 (5-0)

Au marcat: Lemac (11, 37), Hîmpea (33), Goga (44, 45, 85, 90+3), Takacs (78)

“U” Cluj: Man – Budăcan, Abrudan, Ionescu, Manu – Giurgiu, Rogozan (86, Fodor) – Takacs, Goga, Hîmpea (90, Chiorean) – Lemac (88, Fizeșan)

Lăpușul Târgu Lăpuș: Lovasz – Leșe, Habeu, Ungur, Nyegrai – Petreuș, Buda, Burza, Taraczkozi – Costenar, Satmari

Stadion: Cluj Arena

Teren: Bun

Spectatori: 4.500

Foto: Cristian Cosma