versiune BETA

Eliminare amară. “U” Cluj – Dinamo București 1-1 (1-3)

Echipa noastră a fost, timp de 120 minute, egala “Câinilor roșii”, dar a picat testul loviturilor de departajare și a părăsit Cupa României.

După o pauză de doi ani și jumătate, FC Universitatea Cluj s-a duelat din nou cu una dintre forțele Ligii 1, în competiția surprizelor. În tribune, spectacolul a fost, la propriu, la el acasă, cu peste 12.000 de fani entuziaști și două galerii înfrățite în rolurile principale. Peluza Șepcile Roșii a marcat printr-o coregrafie spectaculoasă cei 98 de ani de existență ai clubului, împliniți de curând, desfășurând mesajul “Totul a început pe gradenele de lemn, așteptăm să revină la valorile lui “U” fotbalul modern”, iar momentul a fost primit cu aplauze de către galeria dinamovistă. Au urmat, desigur, alte episoade în care fanii celor două echipe și-au manifestat respectul reciproc.

La nivelul gazonului, primele 20 de minute au stat sub semnul ghinionului pentru “U”, care a încasat lovitură după lovitură. Mai întâi, Goga a scăpat singur cu Brănescu, a fost agățat de acesta și a obținut penalty-ul. Părea începutul unei nopți perfecte pentru “studenți”, Cluj Arena vibra. Căpitanul Gabi Giurgiu a “arestat” balonul, l-a așezat la punctul cu var, și-a luat elan, dar a tras modest (5). Chiar și așa, întregul stadion a întețit corul încurajărilor, sărbătorea, dar problemele au continuat într-un ritm haotic pentru ai noștri. La una dintre primele acțiuni mai închegate a lui Dinamo, un adversar încă măcinat de conflicte interne, Corbu a fost găsit în careu și a înscris, cu o lovitură de cap, dintre apărătorii Universității (14). Onicaș și Lemnaru au părăsit, pe rând, terenul, accidentați, apoi Falub a schimbat sistemul de joc, însă “U” nu și-a pierdut suflul. Din contră, a avut permanent în George Florescu mintea limpede de la mijlocul terenului, un jucător precis, inteligent, cu clarviziune. De la el a pornit și faza golului egalizator, asta după ce l-a deschis pe Takacs, în banda dreaptă, fundașul nostru a centrat bine, iar Goga s-a înălțat și a făcut 1-1 (34). Tot el ar fi putut să realizeze “dubla”, dintr-o lovitură liberă de la marginea careului, dar a șutat imprecis.

“Studenții” au dictat ritmul și în partea secundă, în fața unui Dinamo palid, de învins. Lemac s-a precipitat în fața lui Brănescu și a bifat o nouă ocazie pentru ai noștri (67), în timp ce, de partea cealaltă, Filip și Corbu i-au dat ușoare emoții lui Albuț. Pe final, Florescu ar fi putut să devină eroul Universității, cu o “foarfecă” laterală respinsă în corner de oaspeți (89).

Au urmat prelungirile, în care, paradoxal, Dinamo a părut mai proaspătă, dar tabela a “înghetaț” la 1-1 și s-a trecut la executarea loviturilor de departajare.

Seria a început excelent pentru ai noștri, cu Albuț parând șutul lui Anton, dar s-a năruit pe parcurs. Goga a ratat, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Florescu respectiv Chiș, Ursu înscriind unicul gol din penalty al “Șepcilor roșii”. Dincolo, Filip, Rivaldinho și Salomao au marcat fiecare, iar trupa lui Vasile Miriuță a mers, astfel, în “sferturi”.

Universității Cluj i-a lipsit șansa în fața lui Dinamo, a subliniat antrenorul Adrian Falub, după meci.

“Am făcut un joc bun, am început meciul bine, dar am ratat un penalty și am pierdut doi jucători. Apoi, am fost nevoit să schimb sistemul. Cred că am făcut un joc tactic bun și puteam să câștigăm în timpul regulamentar. Consider că tot ce ne-a lipsit astăzi (miercuri, n.n) a fost șansa. Dinamo a jucat atât cât i-am permis noi să o facă. Am ales ca primele penalty-uri să fie executate de jucători experimentați, care știu ce înseamnă presiunea, sunt obișnuiți cu ea. Au fost niște execuții nefericite, asemenea lucruri se pot întâmpla în fotbal. Înainte de loviturile de departajare le-am spus jucătorilor că, indiferent de rezultat, noi vom fi câștigătorii morali ai acestei partide”, a declarat Falub.

Sâmbătă, la ora 14:00, ne vedem la Galda de Jos, pentru ultimul meci al anului din campionat.

Primul “11” al “studenților” a arătat astfel:

Albuț – Takacs (100, Hîmpea), Abrudan, Onicaș (18, Greu), Cordoș, Manu – Ursu, Florescu, Giurgiu (C), Goga – Lemnaru (21, Lemac ; 79 Chiș)

 

Leave a Reply