versiune BETA

Pas greșit la debutul în Liga a III-a. “U” Cluj – CFR 2 1-1

“Studenții” au ratat în penultimul minut de joc șansa de a începe cu dreptul noul sezon al Ligii a III-a.

Sâmbăta speranțelor pe Cluj Arena. În fața a peste 6.000 de spectatori, a unei galerii neobosite, pentru care dialogul cu fanii din Tribuna a II-a tinde să devină o obișnuiță, prima ocazie clară a venit abia în minutul 26 și i-a aparținut lui Goga. Jucătorul nostru a tras puternic din preajma punctului cu var, iar Rus s-a întins și a respins cu dificultate. Același Goga i-a dat emoții goalkeeperului CFR-ului, după un șut de la marginea careului care a trecut puțin peste transversală (30), repriza încheindu-se cu parada lui Albuț, în urma loviturii libere executată de Chiriță.

Partea secundă a început perfect pentru Universitatea. Tot dintr-o lovitură liberă, de la aproximativ 25 de metri, Goga a trimis balonul în vinclu, iar stadionul a erupt (59). Au urmat, însă, minute bune în care jocul “alb-negrilor” nu s-a legat, asemeni anumitor momente din prima parte, în care Hordouan și-a dorit mult, dar a abuzat, pe alocuri, de driblinguri, iar acțiunile sale în viteză s-au stins prematur. Oaspeții nu au lăsat garda jos și nou-intratul Șter, scăpat singur cu Albuț, a înălțat balonul cu mult peste poartă (71). “Studenții” au fost aproape să dea lovitura pe final, dar nici Goga (80), nici Hațiegan (84) nu au reușit să-l învingă pe Rus. Ultimul atac al partidei a fost cu noroc pentru “feroviari”. După o centrare de banda dreaptă, Petruș a profitat de ieșirea nesigură a lui Albuț, s-a înălțat și i-a adus echipei sale un punct.

Antrenorul Universității Cluj, Marius Popescu, a subliniat că atitudinea elevilor săi trebuie să fie alta în partidele următoare.

“Meciul a fost la discreția noastră, dar după schimbările efectuate nivelul jocului nu a mai fost același. Chiar și așa, puteam să închidem partida în diferite momente, am avut ocazii mari pe final. Îmi pare rău că nu am început campionatul cu dreptul, dar mergem înainte și vom corecta greșelile care au fost astăzi (sâmbătă, n.red). Trebuie să lucrăm serios la atitudine, să o îmbunătățim, este un capitol la care eu țin enorm. “U” Cluj, stadionul, suporterii, te obligă să dai totul. Există pretenții mari la club, iar pentru a ne îndeplini obiectivul jucătorii mei trebuie să aibă atitudine. Mulți dintre băieții noi încă nu s-au adaptat aici, e normal, însă vom regla în scurt timp și acest aspect”, a declarat “Papi”, la sfârșitul întâlnirii.

Runda viitoare echipa noastră va juca la Dej, cu Unirea.

“U” CLUJ – CFR 2 1-1 (0-0)

Au marcat: Goga (59) / Petruș (89)

“U” Cluj: Albuț – Takacs, Abrudan, Onicaș, Irimie (46, Moldoveanu) – Giurgiu (C), Micaș – Hordouan (82, Hațiegan), Goga, Greu (77, Lemac) – Lemnaru (53, Ursu)

CFR 2: Rus – Chiriță, Kereki, Horj, Roș – Petruș C. – Hetea, Petruș A., Pop, Giurgean – Cazan

Stadion: Cluj Arena

Teren: modest, pe alocuri foarte prost

Spectatori: 6.200

Foto: Silviu Cristea

Leave a Reply