versiune BETA

POVEȘTI STUDENȚEȘTI. Sebi Salcău și drumul spre glorie. “E onorant să joci alături de fotbaliști din Liga I”

Episodul 7 al serialului “Povești studențești”, prin intermediul căruia obișnuim să vă facem cunoștință cu tinerii jucători ai “Șepcilor roșii”, îl aduce astăzi în fața voastră pe mijlocașul de bandă stângă Sebastian Salcău.

A început fotbalul acasă, la Târnăveni, în urmă cu exact un deceniu, iar în 2011 a ajuns la “U” Cluj, club de care, spune el, în tot acest timp l-au legat multe amintiri plăcute. Pentru Sebi, puștiul în vârstă de 19 ani, lucrurile au evoluat pas cu pas. A trecut pe la toate grupele de juniori ale “alb-negrilor”, iar vestea că prima echipă e interesată de serviciile sale l-a injectat cu o supradoză de ambiție. A tras tare în majoritatea partidelor amicale disputate în această iarnă, a confirmat așteptările, iar antrenorul Marius “Papi” Popescu nu a ezitat să-i ofere minute bune în câteva jocuri oficiale. Când a intrat pe teren în ultimul sfert de oră al întâlnirii cu Sticla Arieșul Turda, disputată în nocturnă, pe Cluj Arena, a fost copleșit de emoții, deoarece s-a aflat față în față cu o premieră personală.

A fost o experiență plăcută, însă plină de emoții, pentru că a fost primul meu meci jucat în nocturnă, dar și primul pentru mine pe Cluj Arena. M-am simțit foarte bine și sunt mândru că am avut această ocazie. Sper să repet cât mai des această experiență, este o senzație unică să joci pe un asemenea stadion, în fața unui public minunat, precum este cel al Universității. Atmosfera e ideală aici, mă înțeleg perfect cu toată lumea. Am o relație destul de bună cu veteranii echipei, cu Abrudan, Giurgiu, Goga și Păcurar. Încerc să le ascult sfaturile, având în vedere experiența pe care o au la nivelul Ligii I. Este onorant să te antrenezi și să evoluezi alături de asemenea fotbaliști. Discut adesea și cu domnul Ioan Ovidiu Sabău, avem cu toții numai de învățat de la un om de fotbal cu asemenea performanțe în spate, ne-a mărturisit Salcău, autor al unui hattrick, duminica trecută, în partida din “sferturile” Cupei României, faza județeană, cu Vulturul Real Fundătura.

Când nu e prins cu pregătirea partidelor, Sebi urmărește meciurile din Primera Division ale echipei sale favorite, Real Madrid, ascultă muzică și vizionează filme.

Cristiano Ronaldo e jucătorul meu favorit, indiscutabil. Apreciez munca pe care o depune în fiecare etapă și talentul său nativ. Practic, așa a reușit să devină unul dintre cei mai buni jucători ai planetei”, a adăugat fotbalistul Universității Cluj.

Sebastian Salcău

Data și Locul nașterii: 20.01.1998, Târnăveni

Înălțimea / Greutatea: 1,80 m / 60 kg

Postul: mijlocaș stânga

Numărul de pe tricou: 28

Alte echipe pentru care e avoluat: Omega Târnăveni, Infinity Târnăveni

La “U” Cluj din 2011

 

Foto: Cristian Cosma

 

Leave a Reply